R E C E N S I O N E R & M E D I A

"Imponerande Countryhantverk" LIRA-Musikredaktion

Martina Johnsson "Nine Stories Then the Weather "AMERICANA.

 

Martina Johnssons öra för välkomponerad country är uppenbart skarpt. Debuten Nine stories then the weather låter stundtals alldeles självklar i sin välskräddade musikaliska kostym. Till färg och form minner mycket här om Alison Krauss produktion med Union Station. Det är snygg americana, traditionsmedveten och lika välspelad som fördelaktigt producerad. Johnsson och band slänger sig bekvämt mellan bekanta beståndsdelar, tjusiga slidegitarrer, banjo, mandolin och violin för en uppenbart kärleksfull resa i rik amerikansk musiktradition. Hantverket är också det som imponerar mest. Johnsson och musikerna finner rösten och tonernas samspel i minutiöst finslipade kompositioner, nog så lyssningsvärda trots stundtals tunn lyrik och ett väl generiskt förhållningssätt till traditionen. MARK ANDERSSON för Musikmagasinet Lira

 

 

Love Song med på Liras Lyssna #3!

Bild från - Tidningen LIRA Bild från - Tidningen LIRA

Recension från Liras skivredaktör Patrik Lindgren:

 

"Vissa artister tar god tid på sig att hitta fram till form och uttryck. För andra tycks det bara sitta direkt. Eller så har de bara jobbat extra mycket på saken i förväg? Det här är i vilket fall en låt från Skånska Martina Johnssons debutsingel, och det låter som hon aldrig gjort annat i sitt liv. (vilket inte är fallet, snarare tycks hästar ha varit det stora intresset.) Till hösten kommer hennes första album och jag tror minsann att en ny countrystjärna är född." LIRA Lyssna #3 Skivredaktör Patrik Lindgren www.lira.se

Recension City Skåne 7/11

"Skåne må vara svenska södern, men countrymusiken har aldrig varit vår största exportvara. Därför blir man glatt överaskad av före detta yrkesryttaren Martina Johnssons debutskiva. Hon försöker inte copy paste:a hillbillybagen, utan gör sin egen grej. Ett av skivans starkaste och mest sötsalta spår heter "Little Girl" Den innehåller ett fiolsolo som får vem som helst att vilja dra på sig knäbyxor och cowboyhatt och handlar det om att få IG i matte, kemi, svenska och biologi men i alla fall lyckas med hästar. Tänk så bra country kan låta när den inte måste handla om olycklig kärlek eller att stand by your man."

Tali Da Silva: för City Skåne 

 

cityskane.se 

Hästarna byttes mot gitarren... Reportage i HD

Fotograf Irika Sandström Fotograf Irika Sandström

"Hon gav upp en dröm för en annan. Martina Johnsson sadlade om från yrkesryttare till musiker. I morgon släpper hon och gruppen Band of Strings debutalbumet "Nine stories then the Weather".


Inte förrän Martina Johnsson slutade att arbeta med hästar tog hon ton på allvar. Nu lever hon för musiken i sina båda band Band of strings och Hold your horses....."

Linn Dupon för HD 

 

Läs hela artikeln på HD.se